Novi Sad
05.07.2013.
10:14 > 11:34
U proteklih deset godina u Vojvodini je stradalo oko 1.000 hektara šuma i obraslog šumskog zemljišta. Pošto je u toku žetva, iz "Vojvodinašuma" apeluju na vlasnike poljoprivrednog zemljišta da ne pale žetvene ostatake kako ne bi došlo do nekontrolisanog širenja vatre.
  • Robi

    08.07.2013 06:16
    Nije mi jasno...
    ...koji moj apelujete? Imate nešto što se zove Zakon o zaštiti od požara koji važi od 2010. godine. Tamo piše da je paljenje žetvenih ostataka zabranjeno. Za vršenje tog dela definisana je novčana kazna. Predviđeno je i da je vlasnik parcele dužan da primeni sve neophodne mere kako se njiva ne bi "sama od sebe" zapalila. Predviđeno je i da je, u slučaju intervencije vatrogasaca, vlasnik njive dužan da nadoknadi troškove gašenja požara vatrogasnoj jedinici. I kada je sve to lepo definisano, čemu apeli? Zašto bolje ne upoznate ljude sa zakonom i sa posledicama nepoštovanja istog? Počnite da primenjujete zakon i da vidimo ko će da pali njivu posle toga...
  • 05.07.2013 13:03
    I ne samo hektari. Godišnje u Srbiji pogine desetak ljudi zbog ove rabote.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna